Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Lelki okok is előidézhetik a fogyókúra kudarcát!

Elrettentő

Lelki okok is előidézhetik a fogyókúra kudarcát!

Rohanó életmód, rengeteg stressz és leterhelt lelki állapot– ilyen körülmények között egy sikeres fogyókúra szinte kivitelezhetetlen.

A boldogság a fogyás kulcsa – állítja a legfrissebb tengerentúli tanulmány. Akutatás eredménye szerint ugyanis a kövér nõkben sokszor olyannyira nagymértékûmentális gátlások uralkodnak, amik lehetetlenné teszik a fogyást, mert ilyengátlások miatt például nem kezdenek el aktívan mozogni.

A Temple Egyetem kutatásában azokat a kövér nõket vizsgálta,akiket tanfolyam keretében egy éves mozgásprogramra küldtek az orvosaik.

Amikora program elkezdõdött minden résztvevõ hölgy megválaszolta egy kérdõívkérdéseit, amelyek arra voltak kíváncsiak, hogy milyen viszonyt ápolnak a nõk a testükkel, a testmozgással és a fogyókúrával.

Az eredmények szerint a kövérebbnõk nagyon érzékenyek és nehezebben kezdenek el egy-egy mozgásformát vagy éppendiétát, mint a normál súlyú társaik vagy akár a kevésbé túlsúlyos társaik.

Akérdõíves felmérés feltárta a gyakran ürügyként szolgáló kibúvókat is, hogy miért nem fogyóznak és mozognak rendszeresen. A legtöbbször az ilyen kibúvó maga a túlsúly volt, az önbizalom hiánya, a félelem az esetleges kudarcoktólvagy a mozgás közben szerzett sérülésektõl.

A kutatási eredmények szerint ezek a lelki tényezõk vezetnekoda, hogy sokszor a túlsúlyos hölgyek bele sem kezdenek a rendszerestestmozgásba, pedig ez jelenti az egyik megoldást, ha valaki testsúlyproblémákkal küzd.

A kutatásvezetõ szerint az emberek általános vélekedése, hogya fogyni csak akkor lehet, ha az ember tényleg akarja azt, vagyis fejben dõl el, amibõl az következik, hogy a sikeres fogyókúra egy lelki folyamat.

Ahhoz,hogy valóban célt érhessen egy diéta vagy egy fogyókúra, az embernek egészséges mentalitással és lelkivilággal kell rendelkeznie.

A kutatók viszont most éppenarra derítettek fényt a túlsúlyos nõk esetében már önmagában a lélekben történtegyfajta sérülés, ami nagyban befolyásolja a fogyás lehetõséget, és negatívirányba rontja az ember kilátásait, a fogyás terén elérhetõ céljait.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Elrettentő

Fel