Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Vírusok is képesek elhízást okozni!

Elrettentő

Vírusok is képesek elhízást okozni!

A rendszeres testmozgás hiánya és az egészségtelentáplálkozás a két vezetõ oka a túlsúly felhalmozásának – értenek egyet aszakemberek is a témában. Viszont az USA-ban olyan méreteket ölt az elhízás,hogy a kutatók igyekeznek minden egyéb tényezõt is felfedezni, ami a hízáshátterében állhat.

Dr. Richard Atkinson, a Richmond-i Obetech Elhízás-kutatóKözpont igazgatójának nyilatkozata szerint a felesleges kilók elszaporodását okozhatják vírusok is, nem csak az egészséget károsító életmódbeli szokások.

Viszont mindez nem azt jelenti, hogy az esetek zömében ne a túlzott kalóriafogyasztásokozná a túlsúly kialakulását. De ez nem lehet az egyetlen tényezõ a kutatószerint abban az esetben, amikor már az elhízás úgy terjed az amerikai földön,akár egy járvány, mint ahogyan a vírusok is.

Atkinson több korábbi kutatásában is igazolta, hogy a vírusfertõzés összefügg a súlygyarapodással. Megemlítettek legutóbbitanulmányukban 5 állati, és 3 emberi vírust, ami laboratóriumi körülményekközött egyértelmûen felelõssé tehetõ a hízásért.

A professzor több olyan tanulmányt is elemzett a múltból,amelynek köszönhetõen sikerült kimutatniuk a vírusfertõzés, valamint az elhízásközötti kapcsolatot.

A cikkben öt állati és három emberi vírus is megemlítésre került, amelyek laboratóriumi körülmények között szerepet játszottak asúlyfelesleg kialakulásában.

Ad-36 nevet kapta az a vírus, amelyet a kutatókkísérleti állatokba fecskendezve késõbb megállapították a testzsír-értékemelkedését és a belsõ szerveket övezõ zsír megnövekedett mennyiségét.Megdöbbentõ eredmény, hogy az Ad-36 vírus képes más állatokat is megfertõzni.

Dr. Atkinson már azt is kimutatta, hogy az emberek elhízását is befolyásolja azAd-36, így érdemes a nevezett vírus ellen kidolgozni egy olyan ellenszert, amisegít megakadályozni, hogy ennek a vírusnak a terjedésével még több ember küzdjönaz elhízás problémájával.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Elrettentő

Fel