Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Kalóriaégető takarítás, avagy ezek a házimunkák fogyasztanak a legtöbbet

Mozgás

Kalóriaégető takarítás, avagy ezek a házimunkák fogyasztanak a legtöbbet

Mindig arra panaszkodsz, hogy nincs időd lemenni az edzőterembe? Akkor itt az ideje abbahagyni a panaszkodást, és abból főzni, ami a rendelkezésedre áll, hiszen takarítanivalót biztosan mindig találunk otthon, és ha rászántuk magunkat, akkor bátran nyugtázhatjuk is, hogy rengeteg olyan elfoglaltságot találunk majd magunknak, amivel rengeteget fogyhatunk, miközben szépül és tisztul a lakás. Hogy melyek a legjobb kalóriaégető házimunkák? Összegyűjtöttük a legjobbakat!

Mosás és törölgetés

A teljes lakás felmosása elképesztően izzasztó munka, és vásárolhatunk hozzá bármilyen speciális felmosót, ha nem teszünk bele elég mozgást, akkor biztosan nem járunk majd eredménnyel. Az ide-oda mozgatott rongy, a vízzel teli vödör hurcolása ide-oda, mindez egy kifejezetten intenzív munkavégzés, pláne akkor, ha előtte vagy utána egy kis törölgetéssel társítjuk, hiszen a polcok lepakolása, a létráról vagy a székről való folyamatos fel-leugrálás olyan lesz, mintha jól megdolgoztattuk volna magunkat az edzőteremben. Ha egy egész délelőttöt rááldozunk a dologra, akár 450 kalóriát is elégethetünk!

Porszívózás

Persze nemcsak a felmosás, hanem a szőnyegek tisztítása is kifejezetten intenzív munkának tekinthető, aminek részeként kúszva-mászva, hajolva és guggolva egyaránt a legkülönfélébb has- és hátizomerősítő gyakorlatokat tudjuk végezni, miközben dolgoznak a lábak, a kezek, egyszóval túlzás nélkül állíthatjuk, hogy minden testrészünket, minden izmunkat alaposan átdolgoztatjuk. Ha egy közepes méretű lakást felporszívózunk, azzal akár 150 kalóriát is elégethetünk, de csak rajtunk múlik a végeredmény. Amennyiben például lendületesebben, már-már táncosan gördülékenyen és pattogósan porszívózunk, esetleg közben megemelünk ezt-azt, esetleg kézbe vesszük a porszívót, akár 200-250 kalóriára is növekedhet ez az érték.

Ablaktisztítás

Az ablaktisztítást a többség szereti halogatni, hiszen nem egy kellemes elfoglaltság, lévén megerőltető. Ez azonban esetünkben inkább szerencsés, hiszen ami megerőltető, az bizony égeti a kalóriát is. Ha legalább 7-8 ablakunk van otthon, és mindegyiket kívül-belül megpucoljuk, akkor azzal akár 200 kalóriát is elégethetünk, méghozzá nem véletlenül. Folyamatosan fel-le kell ugrándozni a létráról, miközben a kezünket, a lábunkat és a hátunkat egyaránt megmozgathatjuk az üvegfelület megdörgölése során, a vállakról nem is beszélve. Sőt mi több, az összhatást drasztikusan növelhetjük, ha függönyt is mosunk, hiszen azok leszedése, teregetése és visszatétele akár további 100 kalóriával növelheti az elégetett mennyiséget.

Fürdőtakarítás

Alaposan meg lehet izzadni, ha betervezzük a fürdőszoba teljes kitakarítását – különösen akkor, ha a toalettel együtt végezzük el a feladatot. Ennek az oka nem más, minthogy a járólapok és a csempék alapos átdörgölése és súrolása, valamint a fugák kitisztítása jelentősen meg tudja erőltetni a kezeket, miközben a vízkövezés során is rengeteg izommunkát fejtünk ki ahhoz, hogy lekaparjuk a lerakódásokat, miközben folyamatosan a lábunk is dolgozik, hiszen guggolni, hajolgatni kell hozzá. Ha mindehhez hozzávesszük a portalanítást, a polcok leszedését és visszapakolását, valamint a lefolyók kitisztítását, akkor a végösszeg akár 300-350 kalória is lehet. Persze ez a fürdőszoba méreteitől is függ, egy nagyobb helyiség esetén ennél sokkal magasabbra ugorhat ez az érték!

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Mozgás

Fel