Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Már napi félórányi mozgással sokat tehetünk egészségünkért és testsúlyunkért

Mozgás

Már napi félórányi mozgással sokat tehetünk egészségünkért és testsúlyunkért

A rendszeres testmozgás elengedhetetlen mind a testsúlyunk,mind az alakunk szempontjából. Vajon egy alkalommal mennyi idõt érdemes amozgásra szánnunk, hogy az már kellõen hasznos legyen a testünknek és alelkünknek, hogy azzal megelõzhessük az elhízást, hogy valóban aktívan tegyünkegészségünk megõrzése érdekében?

Általános recept, mindenki által elfogadott alapelv ebben akérdésben még nem született. Viszont számtalan szakember azon a véleményen van,hogy érdemes minden egyes nap legalább 30 percet szánnunk arra, hogy átmozgassuk a testünket, hiszen ezzel biztosíthatjuk a folyamatos edzettségetszámára.

Az edzés intenzitása nem kell, hogy túlságosan nagy legyen, hiszen egykellemes átmozgató edzéssel, ami valamennyire emeli a pulzust és kicsitmegdolgoztatja a szívet már elegendõ ahhoz, hogy ne induljon a testünkhízásnak, és ne alakuljanak ki szív- és érrendszeri problémák aszervezetünkben.

Ebbõl a szempontból még az sem szabály, hogy összefüggő legyen az a 30 perc, amit mozgással töltünk, hiszen ha nincs erre minden nap idõnk,akkor is vannak olyan apró lehetõségek, amikkel sokat tehetünk egy aktívabbéletért.

Hagyjuk az autónkat a garázsban, és pattanjunk bringára anapi kisebb bevásárlásokat intézni. Érdemes tempósabban bringázni a boltba, és hazafelé a csomagokkal is tartani ezt a sebességet, hogy igazán hatékonyaklegyünk. Sétáltassuk meg a kutyánkat, vigyük ki a környékre, és fussunk vele akönnyed séta helyett, vagy gyalogoljunk intenzívebben.

Ez nem csak nekünk,hanem a kedvencünknek is hasznos lesz majd. Keressünk a nagy családi ebédekhelyett igazán aktív szórakozási lehetõségeket a családnak, kiránduljunknagyokat a családunkkal, így nem csak magunknak, hanem a családtagoknak is kilesz elégítve pár napra a szükséges mozgásigény.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Mozgás

Fel