Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Nem csak fogyaszt, terápiás hatásokat is kiválthat a Zumba fitnesz!

Mozgás

Nem csak fogyaszt, terápiás hatásokat is kiválthat a Zumba fitnesz!

A Harvard Egyetem orvosai kutatásaikkal igazolták, hogy Zumbanem pusztán egy divatos, sokak által kedvelt és új fitnesz irányzat, hanemegyenesen terápiás módszer.

A kutatási eredmények szerint a rendszeres Zumbasegítségével olyan betegségek elõzhetõek meg, mint a demencia és aneuromuszkuláris problémák, melyek elsõsorban az idõsebb korosztálytveszélyeztetik.

Angliában a Zumba segítségével gyógyítják a Parkinson-kórralküzdõket, hiszen az orvosok már régóta elismerik a mozgásforma kedvezõhatásait. A Zumba olyannyira népszerû, hogy csak Angliában hetente 1 milliónális több ember mozog a Zumba lépéseivel – idõsebbek és fiatalok egyaránt.

Heti 2×30 perc Zumba alakformáló, zsírégetõ és agyserkentõ hatású – bizonyítják a kutatások. Ez utóbbi azért rendkívül fontos eredmény, hisz 35 éves kör felettminden 10 év alatt agyunk kapacitása 3%-kal visszaesik, ami idõsebb korunkramegnehezíti az információk befogadását, tárolását és az emlékezést.

A Zumbapedig erre kínál megoldást, hiszen egyszerre edzi a testet és az elmét, és atest izmai mellett az agy izmait is megdolgoztatja, tornáztatja és fiatalítja.

A Zumba éppen ezért megóvja az idõseket a demenciától, és remek mozgásformátkínál a fogyni vágyó vagy éppen alakformáló fiatalabb generációnak is.

 

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Mozgás

Fel