Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

Öt pofonegyszerű gyakorlat, mely elengedhetetlen a hasi zsírpárna fogyókúra mellé

Mozgás

Öt pofonegyszerű gyakorlat, mely elengedhetetlen a hasi zsírpárna fogyókúra mellé

Köztudott, hogy a hasi zsírpárna eltüntetése nem egyszerű feladat, de közel sem nevezhetnénk lehetetlennek, sokkal inkább összetettnek. Önmagában a mozgás például soha nem elegendő, gyakran inkább ronthatja is a helyzetet a megnövekvő izomzat miatt, azonban egy szuper diétával, illetve egy komplett életmódváltással ötvözött mozgásforma csodákra képes.

Amennyiben szeretnénk eltüntetni a hasi zsírpárnákat, elengedhetetlen lesz megmozgatni a kérdéses területet – az általános, teljes testet érintő zsírégető edzések mellett –, amihez egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gyakorlatokat alkalmazunk. Ehhez nyújtunk most némi segítséget az alábbiakban!

Csípőemelés

A csípőemelés lényege, hogy hanyatt fekve, felhúzott térdekkel, földre szorított kezekkel hajtsuk végre a gyakorlatot. Az alapállás adott, ebben a formában kell teljesen kiemelnünk a komplett csípőnket, ami elsőre nem tűnik túl nehéz gyakorlatnak, azonban nagyon alaposan meg tudjuk mozgatni vele a hasizmunkat.

Főként annak ideális, aki esetleg akkora felesleges hordoz, hogy egyszerűbb számára minden földön végezhető gyakorlat, ugyanakkor a hasprés például rendkívül megterhelő, esetleg a túl vastag hasi zsírrétegtől nem tudja elvégezni szabályosan. Ez a mozdulatsor nemcsak az izmok erősítésére, de stabilizálására és a derék formálására is hasznos.

Térd-könyök érintés

Nem egyszerű gyakorlat, de rendkívüli mértékben meg tudja mozgatni a hasfalat, és nemcsak az alsó, hanem a felső, illetve oldalsó izmok tekintetében is. Az alapállás itt is a hanyatt fekvés, de nem húzzuk fel a térdeinket, a kezünket pedig a tarkó mögött összekulcsoljuk, majd a gyakorlat során a bal könyökünket a jobb térdünkhöz érintjük és fordítva.

A gyakorlatot lassan, kimérten kell végezni, ide-oda forgatva a csípőnket a könyök és a térd összeérintésekor, amivel a folyamatos lábemelgetések miatt a comb és a fenék is alaposan megdolgozásra kerül. Sietni soha nem szabad vele, mert megfájdul a hátunk, törekedjünk inkább a minőségre.

Hasprés

Rettegett gyakorlat a fogyókúrázók körében, de a hasfal megerősítését tekintve az egyik legjobb alternatívának tekinthető. Nem véletlenül, hiszen ezzel nyújtjuk és feszítjük is a hasat, miközben nem kell felülni hozzá, azaz a gerinc és a hát nem sérül, nem jár diszkomfortérzéssel a folyamat.

A hasprés alaphelyzete megegyezik a térd-könyök érintéssel, azaz hanyatt fekszünk, kezeinket összekulcsoljuk a tarkón, majd ebben a helyzetben, lefeszített, felhúzott térdekkel csigolyáról-csigolyára megemeljük a törzsünk felső részét, amíg bírjuk. Minél tovább tudjuk feszíteni, annál jobb. Kapkodni, rángatózni itt sem szabad, az izmok dolgozzanak, ne a lendület!

Hasprés kéz- és lábmunkával

Létezik manapság a hasprésnek egy továbbfejlesztett, már haladóknak szánt típusa, ami nem egyszerű, de alkalmazásával jelentős hatást érhetünk el. Lényege, hogy a kezünkbe veszünk egy-egy félkilós súlyzót – vagy egy-egy félliteres vizes palackot –, és magunk elé tartjuk, mintha motoroznánk, majd a lábainkat is úgy felhúzzuk, mintha egy elfektetett széken ülnénk.

Ebből az alapállásból egyszerre nyújtjuk a kezeinket és a lábainkat is, ami kétségtelenül nehéz gyakorlat, de ha ügyesek vagyunk, és elvégzünk belőle napi 2×50-et, akkor pár héten belül garantáltan érezni fogjuk majd, hogy van hasizmunk.

Váltott lábemelés

Ha ez túl nehéz számunkra, a végére itt egy nagyon egyszerű gyakorlat, ami viszont nemcsak kezdőknek, hanem haladóknak is ideális. Ez a váltott lábemelés, amihez hanyatt fekszünk, a lábakat kinyújtjuk, majd azokat egymás után emelgetni kezdjük úgy, hogy nem rakjuk le őket a földre. Az alsó hasizmok edzéséhez ennél jobb alternatívát nem találhatunk.

Forrás

További cikkek innen: Mozgás

Fel