Három egészséges recept, mely villámgyorsan elkészíthető

Bár a koronavírus-helyzet miatt alaposan lelassult az élet, azonban mielőtt végérvényesen kétségbe esnénk, azért érdemes megnyugtatni magunkat azzal kapcsolatban, hogy hamarosan vége ennek a rémálomnak, és úgy visszatérnek a rohanós mindennapok, mintha mi sem történt volna. Persze jelenleg is van okunk a rohanásra, hiszen otthon van a gyerek, otthon van az egész család, miközben igyekszünk behozni az évek alatt felhalmozott házimunkát és egyebeket, vagyis továbbra sincs azért túl sok időnk főzni.

Ha azonban a koronavírus-helyzet ellenére is szívesen étkeznénk egészségesen, csak éppen sütni-főzni nincs időnk, akkor itt a megoldás, lévén összegyűjtöttünk három olyan egészséges receptet, melyeket valóban rekordgyorsasággal el lehet készíteni, így kis túlzással percek alatt finom, tápláló, de mégis egészséges étel kerülhet az asztalra. Pláne abban az esetben, ha besegít az egész család! Lássuk a három tuti receptet:

Babos zöldborsókrémleves

Ha rengeteg babunk és zöldborsónk maradt lefagyasztva még a tavaly nyárról, akkor most itt az ideje felhasználni egy szuperegészséges, glutén- és húsmentes zöldborsókrémleveshez, amit rendhagyó módon egy kevéske babbal dobunk fel.

Hozzávalók:

100g zöldborsó
100g főttbab
1 fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 nagyobb burgonya
1 darab szálzeller
olívaolaj
valamint fűszerek (só, bors, köménymag és ízlés szerint petrezselyem)

Elkészítés:

Először is apró darabokra vágjuk a hagymákat, majd megpirítjuk őket olívaolajon. Az egészet felöntjük nagyjából 7-8 deciliter vízzel, amihez kockára vágott krumplit és felvágott zellert adunk, majd főzni kezdjük. Nagyjából 10-12 perc után hozzáadjuk a borsót és a babot, végül újabb 5-6 perc főzés következik a fűszerezés mellett. Ha elkészült, az egészet pürésítjük, és már fogyaszthatjuk is.

 

Spenótos-borsós tésztatál

Amennyiben a leves már megvan, nézzünk egy gyors és egészséges másodikat, amihez alig kell extra dolog, és kifejezetten szuper vacsora is válhat belőle, ha esetleg marad valami az ebédből.

Hozzávalók:

500 gramm spenót
1 pohár zöldborsó
2-3 gerezd fokhagyma
25 dkg szélesmetélt
3 evőkanál olívaolaj
fűszerek (só, bors)

Elkészítés:

Az elkészítés első lépése, hogy megfőzzük a tésztát, majd ha elkészült, a főzővízéből egy bögrényit legalább tegyünk félre. Miközben a tészta fő, nekiláthatunk olívaolajon megpirítani a fokhagymát, amihez menet közben hozzáadjuk a spenótot és a zöldborsót, természetesen mindent egészben hagyva, majd közben gondoskodunk a fűszerezésről is, a só és bors mellett pedig akár olaszos hatást is adhatunk neki némi oregánóval. A fűszerezés után a félretett főzővizet hozzáöntjük, majd összeforraljuk az egészet addig, amíg a zöldborsó meg nem puhul. Ezt követőn adjuk az egészhez a tésztát, és pár percig együtt is melegítjük, hogy összeérjenek az ízek, majd azonnal tálalhatjuk.

 

Csirkesaláta

A saláták rendszerint nemcsak gyorsan, de mindemellett könnyedén elkészülnek, és az egészség fogalmát is bőven kimerítik, emiatt össze is állítottunk egy szuper csirkesaláta receptet, ami szinte pillanatok alatt elkészíthető:

Hozzávalók:

1 fej jégsaláta
1 kígyóuborka
1 csésze fehérbab (akár konzervben is)
5-6 szelet csirkemell
1 dl joghurt
ízlés szerint reszelt parmezán
1 kiskanál mustár
fűszerek (só, bors)

Elkészítés:

A salátához először az öntetet készítjük el, amihez összekeverjük a joghurtot, a sajtot és a mustárt, majd az egészet betesszük a hűtőbe. Ezt követően összevágjuk kisebb csíkokra vagy kockákra a húst, és olívaolajon megpirítjuk őket – esetleg egyben grillezzük és utólag vágjuk, ízlés dolga. Ezek után felaprítjuk a zöldségeket, egy tálba öntjük őket, és hozzáadjuk a húst, valamin az öntetet. Egy alapos keverés után azonnal fogyasztható!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Legújabb innen - Testi Gazdagság