A müzli, a müzlit tartalmazó ételek rendkívül jó hatássalvannak az egészségünkre, és egy remek választás, ha egészségesen akarunktáplálkozni.
Éppen ezért a fogyókúrázók is elõszeretettel csemegéznek müzliféléket. Viszont gyakran kétkedéssel tölti el a diétázót az, amit a müzlicsomagolásán lát és olvas. Mit lehet ilyenkor tennünk?
Szerencsére akár otthonis elkészíthetjük a saját müzli-szeletünket, amirõl biztosan tudni fogjuk, hogymilyen összetevõket tartalmaz.
Szerencsére a házi müzli-szelet elkészítése rendkívülkönnyû, és nem igényel semmilyen különösebb konyhai mutatványt, sõt a szükséges hozzávalók is könnyedén beszerezhetõek, és akár hosszabb távon is eltartható aházi müzli-szeletünk, ha nagyobb adat elkészítésére szánjuk rá magunkat.
Mire lesz szükségünk, mit kell beszereznünk? Nézzük csak, hogy körülbelül átlagosmérettel számolva hat darab müzli-szelethez milyen hozzávalók kellenek?
Vegyünk egy bögre aszalt gyümölcsöt ízlésünk szerint, 4-5szem datolya, egy bögre natúr mandula, kicsi fahéj, pici só, egy bögre melegvíz, valamennyi méz (a szelet szilárdsága, állaga miatt valamennyi mindenképpenszükséges a mézbõl).
Egy éjszakára áztassuk meleg vízbe a datolyákat és a választott aszalt gyümölcsöket, majd másnak csepegtessük le, és szárítsuk meg apuha aszalványokat. Keressünk számunkra megfelelõ formát, amibe majd amüzli-szelet masszáját adagoljuk, de akár kezünk segítségével ismegformázhatjuk a szeleteket.
Aprítógép segítségével zúzzuk durvára a mandulát,majd az összes hozzávalót alaposan dolgozzuk össze, és tegyük a formába vagyformázzuk kedvünkre.
A masszának egy éjszakát pihennie kell a hûtõben, ésmásnap már fogyaszthatjuk is az egészséges nassolnivalónkat, ami szigorú diétaidején is jó szolgálatot tesz majd.