Connect with us

Fogyókúra segítség neked a fogyáshoz!

A legjobb fogyókúra hasra? Ezzel a három alapszabállyal indítsunk!

Diéta & Táplálkozás

A legjobb fogyókúra hasra? Ezzel a három alapszabállyal indítsunk!

A hasi zsírpárnák rengeteg ember életét keserítik meg a mindennapokban, és nemcsak esztétikailag, hanem egészségügyileg is, hiszen az ezeken a pontokon lerakódó zsír rengeteg káros következménnyel járhat együtt, ezáltal a magas vérnyomás, a belső szervek elzsírosodása, de a cukorbetegség is eredeztethető innen.

A pocakos emberek többsége élete során gyakran nyúl különféle módszerekhez azért, hogy eltűntesse innen a felesleges kilókat, azonban hiába csábít, nem létezik egyetlen olyan dolog, ami segíthet, tehát a legjobb fogyókúra hasra valójában nem egy megfogható és könnyedén körülhatárolható egység, sokkal inkább egy összetett folyamat része. Ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk három alapszabályt, melyekre már felépíthető az életmódváltás, de ezek nélkül elkezdeni sem érdemes!

1. Próbáljunk meg stresszmentesen élni

A stressz minden kétséget kizáróan a modern kor pestise, ami azért nagyon alattomos, mert sokan nem érzik, de a háttérben rengeteg kellemetlen folyamatot indít el a szervezetünkben, így példának okáért az elhízás is részben hozzá köthető, hiszen a mindig stresszes emberek diétázhatnak, fogyókúrázhatnak, napi szinten mozoghatnak, de a felesleges kilókat vagy a hasukat soha nem adják majd le.

Ennek az oka tudományosan bizonyított, és a kortizol felelős érte, mely a stressz során jellemzően túltermelésben van a szervezeten belül, méghozzá azért, hogy segítsen a szervezetünknek elviselni a nyomást. A kortizol ráadásul nagyon problémás, mert elkezdi lebontani az izmokban található fehérjéket, miközben aminosavak keletkeznek.

Ezek az aminosavak aztán a májban glükózzá alakulnak át, ami megnöveli a szervezet vércukorszintjét, a láncreakció pedig nem áll le, növekszik a testünkben a zsírsavak mennyisége, vagyis zsír halmozódik majd fel, ami hízást eredményez, méghozzá növekvő étvágy mellett. Le lehet adni a hasi zsírt ilyen körülmények között? Nyilván nem!

2. A hasizom edzése semmit sem ér

Legalábbis abban az esetben, ha a fogyás a cél, hiszen ezek a gyakorlatok bár komoly izomlázat okoznak, formálják is rendesen a hasizmot, ellenben az ott lerakódott zsírréteget nem befolyásolják. Ahhoz, hogy a testünkre lerakódott zsírt leadjuk, kardió edzésre lesz szükségünk, aminek részeként mindenünket megmozgatjuk.

A legjobbak ezen a téren a magas intenzitású intervallum edzések, melyek arról szólnak, hogy rövid idő leforgása alatt, váltakozó tempóval és intenzitással izzasztjuk meg magunkat, amit bármivel, futással, ugrókötelezéssel, de akár még kerékpározással is tudunk alkalmazni. Segítségével az egész test zsírégető funkciója beindul, sőt felpörög, és természetesen a hasi zsírból is tudunk fogyni közben.

3. Nagyon számít, hogy mit és mennyit eszel

Bár mozgás nélkül lehetetlenség leadni a hasi zsírpárnákat, azonban az étkezés, az ehhez kapcsolódó életmódváltás legalább annyira fontos ebből a szempontból. Lényeges alapszabály, hogy az összes transzzsírsavval rendelkező élelmiszertől tartsuk távol magunkat, így a kenyérféléktől, a tésztáktól és gyakorlatilag mindentől, amiben fehér liszt van.

Ezen felül a has zsír legnagyobb ellensége a cukor, a szénhidrát. Sokan úgy vélik, hogy a hagyományos zsírtól lehet hízni a leginkább, de a cukor sokkal rosszabb ebből a szempontból, így a lehető legkevesebbet fogyasszuk belőle. Sokan itt csak az édességekre gondolnak, de ma már szinte mindenben van cukor, a gyümölcslevektől kezdve, a legkülönfélébb egészségesnek beállított müzlikig bezárólag.

Forrás

Teljes írás
Olvasd el ezeket is:

További cikkek innen: Diéta & Táplálkozás

Fel